Gazpacho



Kuuman hellepäivän herkku on kylmä gazpacho-keitto. Ohje on mukaelma "Kesän ilot"-keittokirjasta (WSOY 2003), josta löytyy paljon raikkaita kesäruokia. Tästä riittää 2-3 annokseen.

½ kurkku
1 punainen paprika
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli tai ½ isommasta
7 dl tomaattimehua
3 rkl oliiviöljyä
1 limetin mehu
2 tl sokeria
½-1 tl suolaa
pippuria

Kuori ja pilko vihannekset. Soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tomaattimehu. Lisää lopuksi oliiviöljy, limetin mehu ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 2 h. Koristele esim. yrteillä ja nauti hyvä leivän kanssa.

(Julkaistu vanhassa blogissani 12.7.2010)

Kommentit

Suositut tekstit