Vadelmamacaronit


Macaron-kausi jatkuu yhä! Viikko sitten vietettiin kummitytön ristiäisiä- Sinne leivoin, tietysti, pieniä suloisia vaaleanpunaisia macaroneja. Ja ne onnistuivat, jee! Taikasana taisi olla se, että muutin vähän ainesten mittasuhteita edellisestä kokeilustani. Itse asiassa käytin samoja määriä kuin talvella Earl Grey -macaroneissa. Tästä määrästä tulee n. 18 isoa tai reilu 30 pienempää macaronia. Itse tein noita isompia kaksi taikinallista eli kaksi kertaa seuraavat määrät:

2 isohkon kananmunan munanvalkuaista
5 rkl sokeria
muutama tippa punaista elintarvikeväriä 
1,185 dl (½ cups) mantelijauhetta (tai hieman enemmän)
2,37 dl (1 cup) tomusokeria


Jos muistat, erottele munanvalkuaiset jo edellisenä iltana ja laita ne jääkaappiin vetäytymään. Näin neuvotaan useissa macaron-ohjeissa, joten olen pyrkinyt noudattamaan neuvoa, vaikken ihan tiedä meneekö mikään oikeasti pieleen, jos en niin tekisi. 

Vaahdota sitten leipomispäivänä munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tavallinen sokeri lusikallinen kerrallaan, koko ajan vaahdottaen. Lisää elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää taikinaan siivilöiden vähän kerrallaan. 

Sekoita taikinaa sitten lastalla käännellen ja nostellen. Taikinasta on tarkoitus saada ilmaa pois, muttei kuitenkaan ihan kaikkea. Taikina on sopivaa, kun se valuu lastasta hitaasti pois.

Pursota pelleille leivinpaperin päälle ja kopauta peltejä vielä pari kertaa kunnolla pöytään, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät pois. Anna kuortua noin tunti ennen paistamista. Taikinan ei pitäisi enää tarttua sormeen, kun pintaa hellästi hipaisee.

Paista 10-12 minuuttia n. 130 C asteessa. Macaronien pitäisi nousta kauniisti niin, että jalat nousevat ja pinta jää sileäksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:
125 g mascarponejuustoa
n. 100 g vadelmamarmeladia (tai maun mukaan sopiva määrä)

Sekoita mascarpone ja vadelmamarmeladi. Lusikoi macaronien väliin reilusti. 

Onnea vielä suloiselle tytölle ja vanhemmilleen! <3

Kommentit

Suositut tekstit