Mustikka-valkosuklaamacaronit







Kaukomatkailun jälkeen jälleen rakkaassa kotikeittiössä. Leipomis- ja kokkailuvimma oli ravintoloiden pöydissä yltynyt taas. Kun sopivasti oli tiedossa myös kummitytön syntymäpäivät ja ystävien illanvietto, päätin jatkaa viimekeväisiä macaronkokeilujani. Olinhan tehnyt vadelmamacaroneja samaisen kummitytön ristiäisiinkin. :) Selailin reseptejäni ja päätin mauksi mustikan ja valkosuklaan. Raikas ja hienostunut yhdistelmä. Kuten aikaisemmin olen huomannut, on macaronien teko jossain taiteen ja magiikan välillä - ainakin minulle! Luotin näihin hyväksihavaittuihin määriin:

2 isohkon kananmunan munanvalkuaista
5 rkl sokeria
muutama tippa punaista ja sinistä elintarvikeväriä 
1,185 dl (½ cups) mantelijauhetta
2,37 dl (1 cup) tomusokeria

Erottele munanvalkuaiset jo edellisenä iltana ja laita ne jääkaappiin vetäytymään. 
Vaahdota sitten leipomispäivänä munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tavallinen sokeri lusikallinen kerrallaan, koko ajan vaahdottaen. Lisää elintarvikevärit ja sekoita taikina tasaiseksi. Tavoittelin väriksi hentoa lilaa, mutta taisi sininen painottua vähän liikaa. No, sievä vaaleansininen on kuitenkin.


Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää taikinaan siivilöiden vähän kerrallaan. 

Sitten se kaikkein tärkein vaihe: sekoita taikinaa sitten lastalla käännellen ja nostellen. Tärkeää (ja minulle vaikeaa) tämä on siksi, että taikinasta on tarkoitus saada ilmaa pois, muttei kuitenkaan ihan kaikkea. Taikina on sopivaa, kun se valuu lastasta hitaasti pois.

Pursota pelleille leivinpaperin päälle ja kopauta peltejä vielä pari kertaa kunnolla pöytään, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät pois. Anna kuortua noin tunti ennen paistamista. Taikinan ei pitäisi enää tarttua sormeen, kun pintaa hellästi hipaisee.



Paista 10-12 minuuttia n. 130 C asteessa. Macaronien pitäisi nousta kauniisti niin, että jalat nousevat ja pinta jää sileäksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:

100 g valkosuklaata
1½ rkl kuohukermaa
mustikkamarmeladia

Paloittele suklaa ja kaada kerma joukkoon. Sulata joko vesihauteessa tai mikrossa alhaisella teholla. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman. Sipaise yhdelle macaron-puolikkaalle valkosuklaatahnaa ja toiselle mustikkamarmeladia ja yhdistä.








Kommentit

Suositut tekstit