Britakakku

 
 
Kakut ja kukat! Ihania! :) Kaksi orkideaani saivat viime viikolla kolmannen kaverikseen, joten päästin ne kaikki poseeraamaan samaan kuvaan uusimman leipomukseni kanssa.
 
Kesäinen britakakku valmistui monekin eri asian innoittamana. Tilli&pulla olivat juuri tehneet sitä ja postanneet kuvia facebookiin. Pesin ikkunoita ja koska se on niin vastenmielistä hommaa, tarvitsin urakoinnistani palkinnon. Kakku toimii hyvin sellaisena. Lisäksi tietysti Baking Instinct -kirjassa on britakakkuun hyvä ohje, jota käytin pohjana tässä versiossa.
 
Britakakussa hurmaa kakkupohjan, pehmoisen marengin, kermaisan täytteen ja marjojen yhdistelmä. Baking Instinctissä täytteenä oli herkullisen näköistä limettikiisseliä sekä kerma-mascarponeseosta. Se vaikutti kyllä todella hyvältä, mutta halusin itse silti marjaversion, koska se tuntui kesäisemmältä ja pakastimessa oli yhä viime kesän marjoja, joista kakkuun pääsivät metsämansikat. Täytteeseen laitoin silti tuorejuustoa Eleanoran innoittamana. Ohje on kakku, n. 5 - 6 palaa. Jos haluat tehdä koko pellillisen, tuplaa annos.
 
Pohja
 
50 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
½ sitruunan kuori raastettuna
3 kananmunan keltuaista
3/4 dl erikoisvehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa tai maitoa
 
Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja sitruunankuori vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi. Levitä suurehkoon uunivuokaan (kooltaan n. puolikas uunipellillistä), joka on vuorattu leivinpaperilla. Valmista sitten marenki.

 
 
Marenki
 
3 kananmunan valkuaista
1 dl hienoa kidesokeria
1 dl mantelilastuja
 
Vatkaa sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena vanana koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Levitä marenki aaltoilevaksi kerrokseksi taikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
 
 
 
Paista taikinaa ja marenkia 200 C asteessa n. 15 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin ja taikina on kypsää. 
 
 
 
Anna pohjan ja marengin jäähtyä ja leikkaa sitten puoliksi. Valmista täyte.
 
Täyte
 
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
marjoja maun ja sesongin mukaan (mansikka, metsämansikka, vadelma, mustikka jne.)
 
 
Vaahdota vaniljakastike kulhossa. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri.
 
Annostele vaniljatäytettä pohjan toisen puolikkaan päälle. Ripottele päälle marjoja. Aseta pohjalevyn toinen puolikas päälle. Jos haluat, voit tarjoilla kakun näin. Voit myös lisätä päälle hieman vaniljatäytettä ja marjoja.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit