Lehtikaaliraviolit sitruuna-voikastikkeessa


Lehtikaali on nyt kaikkien huulilla. Netti, lehdet ja ystävien jutut ovat täynnä sitä, kuinka superterveellistä ja hyvää se on. Toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä olen huomannut. Päätin siis minäkin kokkailla jotakin hyvää lehtikaalipöperöä. Jo pidemmän aikaa on tehnyt mieli itse tehtyjä ravioleja, joten oli helppo yhdistää nämä lauantai-illan herkkuillalliseksi. Pastan tekeminen itse vaatii aina vähän ryhtymistä, joten siksikin hyvä viikonloppuruoka. Ohje 2 - 3:lle.

Pastataikina

3 dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½ dl mietoa oliiviöljyä

Sekoita ainekset kulhossa tai tee pöydälle jauhoista kraateri, johon laitat munat. Sekoita hyvin ja vaivaa muutama minuutti joko koneella tai käsin niin, että pastasta tulee kimmoisa ja joustava pallo. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. 



Valmista sillä aikaa täyte:

5 - 6 lehtikaalin lehteä
150 g fetaa
½ dl pinjansiemeniä
2 rkl lehtipersiljaa
mustapippuria
oliiviöljyä, vettä

Huuhtele lehtikaalin lehdet. Leikkaa niistä veitsellä puumainen keskiruoto pois. Silppua veitsellä pieneksi. Kuullota kaalisilppua pannulla matalalla lämmöllä oliiviöljyssä ja vesitilkassa noin 30 min. Kaalin tulisi olla jo aika pehmeää lopuksi.



Laita kaalit kulhoon. Paahda pannulla vielä pinjansiemenet ja lisää ne kaalin joukkoon. Lisää myös murennettu feta ja silputtu lehtipersilja. Mausta mustapippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, koska feta on jo hyvin suolaista. Sekoita tasaiseksi.



Ota taikina jääkaapista. Leikkaa siitä puolen nyrkin kokoinen möykky ja taputtele sitä jauhotetuin käsin. Ala veivata taikinapalaa pastakoneella alkaen niin, että terät ovat isoimmalla aukollaan. Pienennä aukkoa kerta kerran jälkeen. Omassa koneessani on 10 erikokoista aukkoa ja pyöritin taikinaa välit 1-5. Voit tehdä ohuempaakin, jos haluat, mutta taikinan pitäisi pysyä vahvana ja ehjänä, jotta raviolit eivät repeile keitettäessä.

Aseta puolikas taikinasuikaleesta jauhotetulle leivonta-alustalle. Annostele täytettä n. 1 rkl muutaman sentin välein. 



Paina toinen taikinasuikale päälle. Ummista raviolit aivan läheltä täytettä niin, että sinne ei jää turhaa ilmaa. 



Leikkaa levystä taikinapyörällä pyöreitä ravioleja. Jätä täytteen ympärille n. 1 cm levyiset reunat ja painele niitä vielä sormilla tiukasti kiinni.



Laita kattilaan runsaasti vettä ja keitä ravioleja muutama minuutti, kunnes ne ovat sopivan kypsiä. 


Kaada päälle sitruuna-voikastike:

2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Laita voi, öljy ja sitruunamehu kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lämmitä sen verran, että voi sulaa ja kastike hieman kiehahtaa.

Pyörittele keitetyt raviolit kastikkeessa. Raasta lopuksi annosten päälle tuoretta parmesania. 


Kommentit

Suositut tekstit