Quiche Lorraine -pekonipiirakka
Quiche Lorraine, tuo suolaisten piirakoiden klassikko! Sopii niin reiluksi iltapalaksi kuin illanistujaisiinkin. Piti ottaa valmiista piirakasta parempi kuva kuin tuo ylläoleva, mutta piirakka ehti kadota parempiin suihin ennen kuin kamera ehti sanoa "räps"! :D Siinä lienee riittävästi myyntipuhetta.
Perinteisesti tämä tehdään pekonista, niin minäkin tein. Mutta myös hyvästä kinkusta tehty on erinomaista. Tai ei tarvitse valita ollenkaan: voi laittaa sekä kinkkua että pekonia.
Pohja
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä
Sekoita jauhot ja suola. Nypi joukkoon kylmä, paloiteltu voi/margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele läpimitaltaan n. 22 cm kokoisen piirasvuoan pohjalle. Anna levätä jääkaapissa.
Täyte
120 - 140 g pekonia suikaloituna/kuutioituna
150 g emmentaljuustoraastetta (punaleima)
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
½ dl silputtua tuoretta persiljaa
suolaa, mustapippuria
ripaus muskottia
Paista pekoni pannulla kypsäksi ja levitä tasaisesti piirakkapohjalle.
Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Kaada seos pohjan ja pekonien päälle.
Paista n. 30 minuuttia 200 C asteessa.
Kommentit
Lähetä kommentti