Puolukanmakuinen pappilan hätävara


Olipas vaikea keksiä nimeä tälle jälkiruoalle! :) Se on mielestäni "pappilan hätävara", jossa on korvapuustia, mascarponevaahtoa ja puolukkaa. Jonkinlainen vanukas ehkä myös? Herkullinen kerrosjälkiruoka joka tapauksessa.

Ainekset ovat yksinkertaiset ja niiden määrää voi vähän varioida mielen mukaan:

- puolukoita, maun mukaan sokeroituna
- korvapuustia tai muuta pullaa (voi olla hieman kuivahtanuttakin)
- mascarponevaahtoa, johon menee: 
100 g mascarponejuustoa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Jos käytät pakastepuolukoita, sulata ne ja mausta sopivasti sokerilla. Voit halutessasi hieman survaista puolukoita, mutta kokonaisiakin on kiva jäädä joukkoon. Pirskahtelevat sitten hauskasti suussa. Viipaloi korvapuusti tai pulla pieneksi. Vaahdota kuohukerma. Lisää kermavaahtoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.

Kerrostele annosvuokiin niin, että pohjalle menee ensin mascarponevaahtoa ja seuraavaksi korvapuusti-/pullaviipaleita.


Lisää seuraavaksi puolukoita. Niiden mehu pehmittää pullaa mukavasti. 



Jatka kerroksia samaan malliin. Päällimmäiseksi tulee vaahtoa ja vielä koristeeksi puolukoita. Anna vetäytyä aina puolesta tunnista eteenpäin. Mitä kauemmin maljat vetäytyvät, sitä enemmän pulla pehmenee ja koostumuksesta tulee vanukasmaisempi. Mitä vähemmän aikaa on vetäytymiseen, sitä enemmän eri kerrokset taas erottuvat, mikä sekin on kiva. Maun mukaan. :)



Kommentit

Suositut tekstit