Gubbröra


Joulupöydän alkuruokauutuutena muiden kalaruokien joukossa nähtiin tänä vuonna gubbröra! Perinteinen ruotsalaiden ukkojen kananmuna- ja anjovistahna. Maistuu myös muille. ;) Anjovista ei pidä säikähtää, se sopeutui oikein hyvin muiden makujen joukkoon ja määräähän voi itse vähän säätää. Ohje löytyi Hesarin sivuilta, tässä pienin muutoksin.

1 punasipuli
4 keitettyä kananmunaa 
10 anjovisfilettä
2 tl sinappia
3 rkl tuoretta ruohosipulia
3 rkl tuoretta tilliä
120 g smetanaa
mustapippuria
(suolaa)
(mätiä)

Keitä kananmunat. Kuori ja pilko ne pieneksi. Kuori myös punasipuli ja silppua se hyvin pieneksi. Silppua yrtit. Sekoita kaikki kulhossa keskenään.


Hienonna anjovis hyvin pieneksi.


Lisää smetana, sinappi ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.


Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla, pippurilla, anjoviksella tai yrteillä. 

Gubbröra maistuu erityisesti saaristolais- tai ruisleivän päällä, mutta menee kyllä ihan sellaisenaankin oikein hyvin.




Kommentit

Suositut tekstit