Bratwurst-kaalipiirakka
Ovatko vappupiknikin eväät vielä vaiheessa? Nyt olisi viime hetken vinkki, nimittäin herkullinen ja hauskannäköinen bratwurst-kaalipiirakka. Sopivalla tavalla leikatut makkarat muodostavat nauravan kruunun ja karamellisoitu kaalipeti tuo makuun syvyyttä. Hapankaalikin varmaan olisi sopinut tähän, mutta itse tein valkokaalista.
Piirakkapohja ja ajatus karamellisoinnista ovat perua syksyn suosikkipiirakastani: lammas-sipulipiiraasta.
Tee ensin pohja jääkaappiin viilenemään:
125 g rahkaa
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Sekoita ainekset kevyesti keskenään, älä vaivaa ylimääräistä. Anna jähmettyä jääkaapissa 30-60 min. Valmistele sillä aikaa täyte:
n. 200 g valkokaalia
1 punasipuli
rypsiöljyä
1,5 tl fariinisokeria
½ rkl balsamico-etikkaa
suolaa, mustapippuria
1,5 dl ranskankermaa
1 kananmuna
1 tl sinappia
2 dl mustaleima-emmentalia raastettuna
3 pitkää, ohutta bratwurst-makkaraa
Pilko valkokaali pieneksi silpuksi. Kuori ja pilko myös sipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa n. 20 minuuttia.
Sekoita ranskankerma, kananmuna ja sinappi. Raasta juusto ja lisää joukkoon, sekoita.
Paista piirakkaa uunissa n. 30 min 200 C asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Makkarat kipristyvät iloisesti.
Kommentit
Lähetä kommentti