Parsakaali-pinaattikeitto


Pinaattikeitto on terveellinen ja maukas klassikko, jota en ole koskaan kuitenkaan tehnyt itse. Maitoon keitetty keitto pakastepinaatista ei kuitenkaan ole monimutkainen. Tähän versioon päätyi kaveriksi myös reilu annos parsakaalia, joten taisi tulla superterveellinen arkiherkku.

1 pieni parsakaali tai ½ isoa
1 pss pakastettua pinaattia
1 valkosipulinkynsi
5 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjahoja
1 rkl voita/margariinia
3 - 4 rkl Koskenlaskija Ruokaa
2 tl kasvisliemijauhetta
suolaa ja valkopippuria
hyppysellinen sokeria
tiraus sitruunamehua

Huuhtele ja pilko parsakaali. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Höyrytä niitä yhdessä mikrossa niin, että parsakaali pehmenee jo. 

Laita kattilan pohjalle nokare rasvaa, anna sen sulaa ja lisää 2 rkl vehnäjauhoja. Kun jauhot ovat pehmenneet lisää maito, kasvisliemijauhe, suola ja valkopippuri. Keitä keittoa lämpimäksi, lisää pinaatti sekä mikrotetut parsakaali ja valkosipuli. 



Sekoittele koko ajan, ettei maito pala pohjaan. Kun parskaali on kypsää, pinaatti sulanut ja maito hieman suurustunut, ota kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää Koskenlaskija Ruoka.


Maistele ja mausta keittoa tarpeen mukaan. Hyppysellinen sokeria ja pieni tiraus sitruunamehua voivat tuoda tarvittavaa makeutta ja happamuutta maun pyöristämiseksi täyteläiseksi. Halutessasi voit keittää joukkoon vielä kananmunan, perinteiseen pinaattikeiton tyyliin. 


Kommentit

Suositut tekstit