keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Paahdetut broccolinit ja nopea yrttipasta


Rakastan parsakaalia, joten ei ihme, että innostuin löytäessäni lähikaupasta vihdoin myös broccolinia. Tuo parsakaalin hennompi serkku, varsiparsakaali, on maultaan samankaltainen mutta herkempi. Kypsyy nopeasti ja voi valmistaa hyvin samaan tapaan. Tämän herkullisen pastan kyhäät pastan kiehumisajassa, eli se sopii hyvin kiireisen arki-illan ruoaksi. Ohje kahdelle.

nippu broccolinia
2 dl tuoreita yrttejä (basilika, salvia, persilja)
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl kuorimattomia manteleita
tagliatellea tai muuta pastaa oman maun mukaan

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Soseuta yrtit ja oliiviöljy sauvasekoittimella. Mausta yrttiöljy suolalla ja mustapippurilla. 

Huuhtaise broccolinit ja paahda ne kypsiksi parilapannulla tai grillissä. Mausta suolalla. Pilko manteleita hiukan ja paahda ne nopeasti pannulla broccolinien jälkeen.

Valuta pasta ja sekoita yrttiöljy siihen. Asettele tarjolle ja nauti.

Broccolinien kanssa toimisi taatusti hyvin myös ikisuosikki hernepesto. Ohje tuolla härkäpaistin kyljessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti