lauantai 19. elokuuta 2017

Kannellinen mustikkapiirakka


Mustikkapiirakka, yksi kesän kohokohtia minulle. Monesti suomalaiset mustikkapiirakat ovat kermaviilitäytteisiä tai ehkä hiukan kakkumaisia. Ihania kyllä. Itse olen aina kuitenkin tykännyt eniten sellaisista hiukan amerikkalaistyyppisistä piirakoista, joissa on napakka pohja, mehevä täyte ja rapea kuori. Ehkä noudatan linjaa "kakut kakkuina, piirakat piirakkoina"? Tässä siis hittiresepti juuri tuonlaiseen mustikkapiirakkaan. Kokeiltiin reseptiä ensin pienen kummityttöni kanssa ja sitten jatkoin kehittelyä kotona.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
200 g kylmää margariinia tai voita
3 rkl kylmää vettä 
1,5 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa

Sekoita jauhot, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää ne kulhoon kylmän voin kanssa. 


Nypi rasva ja jauhot nopeasti sekaisin, sellaiseksi märän hiekan kaltaiseksi muruksi.


Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 h. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte

6 dl mustikoita
1,5 dl sokeria
4 rkl Maizenaa
½ tl kanelia
hyppyselinen suolaa



Sekoita täytteen ainekset keskenään.


Jaa viilentynyt taikina kahtia. Kaulitse toisesta puolikkaasta piirakan pohja ja aseta se sopivan kokoiseen vuokaan.

Lisää täyte raa'an pohjan päälle. Kaulitse toinen taikinan puolikas päälle kanneksi. Tee kanteen jonkun verran viiltoja. Ja halutessasi vaikka jotain koristeita.


Paista 200 C asteessa n. 50 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Tuleeko rukiinen puolukkapiirakka -ohjekin tänne? Oli lämpimänä herkullista vanilhajäätelön kanssa.

    VastaaPoista
  2. Se on käytännössä tämä sama ohje. :) Jauhoissa vaan sekä vehnää että ruista sekaisin.

    VastaaPoista