sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Suppilovahveropasta

 

Syksyn ensimmäinen kunnollinen sieniretki suuntautui lähimetsään. Autottomalle erämaat ovat vähän kaukana ja hankalasti saavutettavissa, mutta onneksi täällä pääkaupungiseudun laidalla on paljon luontoa ihan pyörämatkan päässä. Metsän olivat vallanneet myös pääkaupunkiseudun partiolaiset jonkun syystapahtuman merkeissä, mutta hyvinhän sinne joukkoon mahtuu. Heidän äänensä ja laulunsa siivittämänä aloitin sientenmetsästyksen. Sopivaa maastoa etsien, kumarrellen, sammaleita tarkasti tutkien. Se on joka vuosi sama juttu. Ensin suppiksia ei tunnu näkyvän missään, mutta kun silmät virittäytyvät oikealle taajuudelle, niin johan alkaa näkyä. Välikahvien jälkeen etsintä jatkui ja onnellisena pääsin  polkemaan kotiin täyttyneen ämpärin kanssa. Mihinkään kuivaus- tai pakastusoperaatioihin ei ollut intoa, vaan saman tien saalis pannulle. Eli siitä syntyi oivallinen sienipasta 3-4 syöjälle.

250 g tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä
½ tl chilimausteseosta
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa
parmesania
tagliatelle-pastaa, n. 4 kerää/syöjä

Puhdista sienet hyvin ja pilko niitä pienemmiksi. Paista kuivalla pannulla ilman rasvaa niin, että neste haihtuu.


Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.


Lisää pannulle sienten joukkoon voita sekä sipulit. Kuullota sipulit.


Lisää vehnjauhot ja anna niiden ruskistua pieni hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna poreilla kunnolla.


Lisää sitten ruokakerma ja mausta. Alenna lämpöä ja anna kastikkeen rauhassa paksuuntua ja kypsyä kasaan. 


Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, runsaasti suolatussa vedessä. Sekoita kastike ja pasta. Annostele lautasille ja lisää päälle reilusti raastettua parmesani ja silputtua lehtipersiljaa. Ihan kunnolla siis, tarkoitan. Ne ovat olennainen osa makuelämystä, eivät pelkkiä koristeita. :) 

Hyvää syksyn alkua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti