Pähkinätäytteiset kierresämpylät


Loskapäivän jälkeen maistuu iltapalaksi tuoreet sämpylät. Myös toki siksi, että jääkaappi ammotti tyhjyyttään ja luovuutta oli pakko käyttää. Sämpylät leivotaan hieman korvapuustiperiaatteella, täytteeksi voita ja hasselpähkinää.

2,5 dl vettä
½ tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
4½ dl sämpyläjauhoja
½ pss kuivahiivaa
½ dl rypsiöljyä
3 rkl voita
½ dl hasselpähkinärouhetta.

Lämmitä vesi. Sekoita siihen hunaja ja suola. Lisää noin puolet jauhoista ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa n. 10 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rypsiöljy. Anna taikinan nousta noin 30 min.

Kauli sen jälkeen taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä päälle voi (tai margariini) sekä ripottele hasselpähkinärouhe.


Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa n. 6-8 osaan. Rullaile osista pötköjä, jotka kiepautat kierteiksi.


Nostata kierteitä pellillä liinan alla vielä 10 min. Paista 225 C asteessa noin 15 minuuttia. Nauti voin ja/tai juuston kanssa!


Kommentit

Suositut tekstit